تولید آهن اسفنجی به روش کوره تونلی
یکی از مناسب ترین و مشهورترین روش ها جهت تولید آهن اسفنجی در ظرفیت های پایین، روش کوره تونلی می باشد. این روش با وجود گذشت بیش از یک قرن از معرفی آن، اخیراً با توجه فراوانی به ویژه در کشور چین رو به رو شده است. امروزه روش کوره تونلی به عنوان یک روش موفق تولید آهن اسفنجی در مقیاس کوچک شناخته می شود. از سوی دیگر انعطاف پذیری بالای این روش نسبت به خوراک ورودی، عدم نیاز به فرآیند گندله سازی و همچنین غیر فعال بودن آهن تولیدی به این روش و امکان فروش محصول به عنوان محصول میانی از جمله دیگر عواملی هستند که منجر به انتخاب روش احیا در کوره تونلی می گردند.
مراحل تولید
در این روش از سنگ های هماتیتی و مگناتیتی می توان استفاده نمود که ابتدا آنها را به پودر آهن تبدیل می کنند و سپس در مراحل مختلف به آهن اسفنجی تبدیل می شود.
- اولین مرحله تبدیل کنستانتره آهن به شکل های استوانه ای توسط دستگاه پرس می باشد.
- در مرحله بعد کنستانتره ها را وارد قوطی هایی از جنس سرامیک می کنند.
- مخلوطی از آهک و زغال سنگ را در وسط و اطراف قوطی های سرامیکی می ریزند.
- قوطی های آماده شده را بر روی یکدیگر قرار می دهند و در کوره های تونلی آنها را روی گاری های حمل حرکت می دهند تا کنستانتره به آهن اسفنجی تبدیل شود.
این روش مزیت های بسیار فراوانی جهت تولید بیشتر سنگ اسفنجی و کمک به تولید دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تولید آهن اسفنجی در کارگاه های کوچک و زود بازده
- کیفیت بالای آهن تولید شده از این روش
- ایجاد بازار جهت فروش مصرف زغال سنگ
- جایگزین کردن این نوع آهن به جای ضایعات آهن
- کاهش هزینه های سرمایه گذاری در این روش
- کاهش مصرف آب و صرفه جویی در انرژی های طبیعی
- عدم پیچیدگی کار و تولید آسان
- عدم آماده سازی مواد اولیه تولید مانند گندله
- امکان بکارگیری انواع سنگ آهن در تولید
سلام من مدتیست روی این پروژه کار میکنم و روی انواع روش ها کار کرده ام لطفا راهنمایی کنید که چگونه باید استوانه را با پرس بوجود بیااوریم یا چگونه پلت سازی کنیم
ممنون
سلام
لطفا سوال خود را واضح تر بیان کنید